Pripravte si doma tradičný jablkový závin podľa osvedčeného receptu, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a lahodnou chuťou.
Ingrediencie:
Cesto:
- 400 g tvarohu
- 4 polievkové lyžice kyslej smotany
- 50 g masla
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- Štipka soli
- 300 g polohrubej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
Plnka:
- 700 g jabĺk
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice masla
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- Hrozienka (voliteľné)
Na potretie:
- 1 žĺtok
- 1 polievková lyžica mlieka alebo kyslej smotany
Postup a ďalšie informácie nájdete na druhej strane:
Pages: 1 2