Nadýchané kysnuté koláče s makom a tvarohom: Perfektné ku káve alebo čaju
Kysnuté koláče s makom a tvarohom sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Ich jemné cesto a lahodná náplň vytvárajú dokonalú kombináciu, ideálnu k popoludňajšej káve alebo čaju. Tento jednoduchý recept vám ukáže, ako si ich pripraviť doma a vyčariť úsmev na tvári celej rodine.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 80 g kryštálového cukru
- 1 balíček sušeného droždia (alebo 25 g čerstvého)
- 250 ml teplého mlieka
- 80 g masla (rozpusteného)
- 2 vajcia
- Štipka soli
Na makovú náplň:
- 200 g mletého maku
- 100 ml mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru
Na tvarohovú náplň:
- 250 g tvarohu
- 2 lyžice cukru
- 1 žĺtok
- Štipka vanilky
Na potretie:
- 1 vajce rozšľahané s 2 lyžicami mlieka
Postup a pokračovanie na druhej strane:
Pages: 1 2