ZDROJ: Humenné MsÚ, www.humenne.sk

Jemný jahodový OBLÁČIK – spojenie krehkého cesta a sviežich jahôd

ZDROJ: Humenné MsÚ, www.humenne.sk
ZDROJ: Humenné MsÚ, www.humenne.sk

Jahodový obláčik je ľahký a nadýchaný dezert, ktorý spája jemnosť krehkého cesta s osviežujúcou chuťou jahôd a nadýchanou bielkovou penou.

Ideálny pre jarné a letné obdobie, keď sú jahody v plnej sezóne, tento zákusok poteší každého milovníka sladkostí. Jeho príprava je jednoduchá a výsledkom je vizuálne atraktívna a chutná pochúťka, ktorá sa stane ozdobou každého stola.

Ingrediencie

Základné cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 250 g zmäknutého masla

Bielková pena:

  • 4 bielky
  • 250 g práškového cukru
  • 300 g čerstvých jahôd

Postup a pokračovanie na druhej strane:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *