- Príprava cesta:
- V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a rukami spracujte na drobivú zmes.
- Pridajte zakysanú smotanu a vytvorte hladké cesto. Ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky.
- Zabalte cesto do potravinárskej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
- Príprava náplne:
- V mise zmiešajte mleté orechy, práškový cukor a vanilkový cukor.
- Pridajte vaječný bielok a premiešajte, aby vznikla kompaktná náplň.
- Formovanie a pečenie:
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech s papierom na pečenie.
- Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske do hrúbky asi 3 mm a nakrájajte na obdĺžniky (približne 8×4 cm).
- Na každý obdĺžnik položte lyžičku orechovej náplne a zaviňte ho do valčeka.
- Umiestnite valčeky na plech a pečte 15-20 minút, kým nebudú zlatisté.
- Podávanie:
- Po upečení nechajte valčeky vychladnúť a pred podávaním ich môžete posypať práškovým cukrom.
Tip:
Valčeky skladujte v uzavretej nádobe, aby zostali chrumkavé. Sú ideálne k popoludňajšej káve alebo čaju a skvele sa hodia aj ako darček pre blízkych.
Dobrú chuť! 🍂
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2