Ak máte radi šťavnaté jablkové dezerty, tento strúhaný koláč s pudingovou penou si zamilujete! Krehké cesto, aromatická jablková náplň a lahodný vanilkový puding vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.
Jeho príprava je jednoduchá a výsledok poteší každého milovníka domáceho pečenia. Stačí pár ingrediencií a o chvíľu si môžete vychutnať túto neodolateľnú dobrotu! 🍏🍰
Ingrediencie:
Na cesto:
- 470 g hladkej múky
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 90 g práškového cukru
- 30 g vanilkového cukru
- 1 celé vajce + 1 žĺtok
- 270 g masla
Na jablkovú náplň:
- 1300 g nastrúhaných jabĺk
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 1½ čajovej lyžičky škorice
- 100 ml vody
Na pudingovú penu:
- 4 celé vajcia
- 110 g cukru
- 1 čajová lyžička vanilkovej pasty alebo 30 g vanilkového cukru
- 70 g kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingového prášku
- 870 ml mlieka
- 110 g masla
Postup a pokračovanie na druhej strane:
Pages: 1 2