ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Neodolateľný kakaový dezert: Recept, ktorý musíte vyskúšať

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Koláč nechajte aspoň 2-3 hodiny stuhnúť v chladničke alebo ideálne cez noc pred krájaním a podávaním. Dobrú chuť!

Príprava cesta:

Oddelte bielky od žĺtkov.

K bielkom pridajte štipku soli a vodu, a šľahajte na strednej rýchlosti, kým sa nevytvorí pena.

Postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor a šľahajte, kým nezískate hustý a lesklý sneh.

V malej miske zmiešajte žĺtky s olejom a pridajte túto zmes do snehu z bielkov.

V druhej miske zmiešajte múku, kakao, mleté vlašské orechy a prášok do pečiva. Túto zmes postupne pridávajte do zmesi z bielkov a žĺtkov a jemne miešajte, aby vznikla homogénna hmota.

Cesto nalejte do tortovej formy s priemerom 28 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.

Príprava krému:

V miske zmiešajte vajcia s kryštálovým cukrom a mliekom a umiestnite misku nad hrniec s vriacou vodou (vodný kúpeľ).

Miešajte na miernom ohni, kým zmes nezačne hustnúť. Potom odstráňte z ohňa, pridajte rum alebo rumovú arómu a preosejte kakaový prášok, aby ste predišli hrudkám. Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.

Maslo, ktoré máte pripravené pri izbovej teplote, šľahajte, kým nezíska ľahkú penu. Potom pridajte vychladnutú zmes s kakaom a opäť šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.

Zostavenie koláča:

Prvý plát korpusu položte na tortový podnos a pokvapkajte ho silnou kávou. Na korpus naneste vrstvu pripraveného krému.

Druhý plát korpusu tiež pokvapkajte kávou a položte ho na prvú vrstvu krému.

Celý koláč potrite zvyšným krémom.

Roztopenú horkú čokoládu nalejte na koláč a nechajte ju stuhnúť.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *