- Príprava kvásku:
Zohrievajte trošku mlieka vo hrnčeku. Rozdrobte doň droždie, pridajte lyžičku cukru a trochu hladkej múky. Dôkladne premiešajte a nechajte kvások vypracovať. - Príprava cesta:
V mise zmiešajte múku, pripravený kvások, žĺtky, olej, soľ a zvyšok vlažného mlieka. Vypracujte hladké, nelepivé cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste. - Tvarovanie bochánkov:
Vykysnuté cesto rozdeľte na menšie bochánky. Zakryte ich igelitom a nechajte odpočívať približne 10 minút. - Plnenie a tvarovanie koláčov:
Každý bochánok naplňte tvarohovou náplňou a vytvarujte do podoby koláča. Usporiadajte ich na plech vystlaný papierom, pričom spoj by mal byť naspäť, a nechajte opäť kysnúť pod igelitom asi 30 minút. - Dokončenie:
V strede každého koláča vytvorte malý dôlek, potrite rozšľahaným vajcom a naplňte ho povidlami. Okraje potrite vajcom a posypte drobenkou. - Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 25 minút. - Zakončenie:
Hotové koláče zakvapkajte zmesou rozpusteného masla s rumom.
Dvojctihodné koláče sú dokonalou kombináciou chrumkavého cesta, krémovej tvarohovej náplne a lahodných domácich povidiel. Sú ideálne ako sladká raňajková pochúťka alebo dezert počas popoludnia. Vychutnajte si chuť tradičnej českej kuchyne s nádychom domácej starostlivosti!
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2