ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Očarujúce dvojplnkové koláče s tvarohom a povidlami – klasika, ktorá sa osvedčila

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
  1. Príprava kvásku:
    Zohrievajte trošku mlieka vo hrnčeku. Rozdrobte doň droždie, pridajte lyžičku cukru a trochu hladkej múky. Dôkladne premiešajte a nechajte kvások vypracovať.
  2. Príprava cesta:
    V mise zmiešajte múku, pripravený kvások, žĺtky, olej, soľ a zvyšok vlažného mlieka. Vypracujte hladké, nelepivé cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste.
  3. Tvarovanie bochánkov:
    Vykysnuté cesto rozdeľte na menšie bochánky. Zakryte ich igelitom a nechajte odpočívať približne 10 minút.
  4. Plnenie a tvarovanie koláčov:
    Každý bochánok naplňte tvarohovou náplňou a vytvarujte do podoby koláča. Usporiadajte ich na plech vystlaný papierom, pričom spoj by mal byť naspäť, a nechajte opäť kysnúť pod igelitom asi 30 minút.
  5. Dokončenie:
    V strede každého koláča vytvorte malý dôlek, potrite rozšľahaným vajcom a naplňte ho povidlami. Okraje potrite vajcom a posypte drobenkou.
  6. Pečenie:
    Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 25 minút.
  7. Zakončenie:
    Hotové koláče zakvapkajte zmesou rozpusteného masla s rumom.


Dvojctihodné koláče sú dokonalou kombináciou chrumkavého cesta, krémovej tvarohovej náplne a lahodných domácich povidiel. Sú ideálne ako sladká raňajková pochúťka alebo dezert počas popoludnia. Vychutnajte si chuť tradičnej českej kuchyne s nádychom domácej starostlivosti!

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *