Ak hľadáte recept, ktorý si zamiluje celá rodina a zároveň zaujme aj vašich hostí, vyskúšajte tieto poctivé dvojctihodné koláče. Plnené krémovým tvarohom a domácimi povidlami, predstavujú dokonalú symbiózu chutí tradičnej českej kuchyne. Jednoduchá príprava a skvelý výsledok zaručujú, že sa stanú stálicou vo vašej kuchyni.
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 100 g polohubenej múky
- 60 g práškového cukru
- 1 lyžička soli
- 1 kocka čerstvého droždia
- 300 ml vlažného mlieka
- 200 ml oleja
- 2 žĺtky
- 1 vajce na potretie
- Tvarohová náplň: 2 tučné tvarohy v alobale, práškový cukor, citrónová kôra, rum
- Sklenička domácich povidiel
- Drobenka