- Príprava korpusu:
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny.
- Postupne pridávame žĺtky, preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec mleté orechy.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
- Cesto rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (24 x 24 cm) a pečieme pri 180 °C približne 30 – 40 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Príprava orechovej plnky:
- Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať.
- Potom ich zmiešame s ostatnými ingredienciami.
- Vychladnutý korpus potrieme džemom a nanesieme orechovú plnku.
- Koláč necháme stuhnúť v chladničke.
- Príprava kakaového krému:
- Mlieko zohrejeme.
- Medzitým zmiešame ostatné ingrediencie okrem masla, prilejeme trochu teplého mlieka a rozmiešame dohladka.
- Zmes vlejeme do zvyšného mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
- Puding necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý puding.
- Krém nanesieme na orechovú plnku a koláč opäť dáme stuhnúť do chladničky.
- Príprava čokoládovej polevy:
- Horúcou smotanou zalejeme nasekanú čokoládu, necháme chvíľu odstáť a potom rozmiešame dohladka.
- Polevu rovnomerne nanesieme na koláč a necháme stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
- Servírovanie:
- Koláč nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a orechmi.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2