ZDROJ: sdp.nongdanct.com

NAJLEPŠÍ recept na koláč OPITÝ IZIDOR

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava korpusu:
    • Maslo s cukrom vyšľaháme do peny.
    • Postupne pridávame žĺtky, preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec mleté orechy.
    • Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
    • Cesto rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (24 x 24 cm) a pečieme pri 180 °C približne 30 – 40 minút.
    • Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Príprava orechovej plnky:
    • Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať.
    • Potom ich zmiešame s ostatnými ingredienciami.
    • Vychladnutý korpus potrieme džemom a nanesieme orechovú plnku.
    • Koláč necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Príprava kakaového krému:
    • Mlieko zohrejeme.
    • Medzitým zmiešame ostatné ingrediencie okrem masla, prilejeme trochu teplého mlieka a rozmiešame dohladka.
    • Zmes vlejeme do zvyšného mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
    • Puding necháme vychladnúť.
    • Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý puding.
    • Krém nanesieme na orechovú plnku a koláč opäť dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Príprava čokoládovej polevy:
    • Horúcou smotanou zalejeme nasekanú čokoládu, necháme chvíľu odstáť a potom rozmiešame dohladka.
    • Polevu rovnomerne nanesieme na koláč a necháme stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
  5. Servírovanie:
    • Koláč nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a orechmi.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *