1) Svetlý korpus: V miske zmiešajte polohrubú múku, cukor a prášok do pečiva. Pridajte vajcia, olej, vodu a vanilkový extrakt (alebo vanilkový cukor). Všetky suroviny dôkladne premiešajte do hladkého cesta, ktoré by malo mať tekutejšiu konzistenciu.
2) Tmavý korpus: V miske zmiešajte polohrubú múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridajte vajce, zmäknuté maslo a podľa potreby 5–10 lyžíc vody. Cesto dobre premiešajte. Kakaové cesto bude hustejšie ako svetlé, preto ho prípadne zrieďte vodou tak, aby sa s ním dobre pracovalo.
3) Tvarohová náplň: Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom, vajciami a vanilkovým extraktom (alebo vanilkovým cukrom). Podľa chuti môžete pridať aj trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Ručným šľahačom alebo metličkou vymiešajte hladkú náplň.
4) Príprava a vrstvenie: Na papier na pečenie o veľkosti plechu rozvaľkajte tmavé cesto. Preneste ho na plech a prstami upravte tak, aby rovnomerne pokrylo celé dno. Na kakaové cesto nalejte tvarohovú náplň a rovnomerne ju rozotrite stierkou. Nakoniec pridajte svetlé cesto – nalejte ho na tvarohovú vrstvu a pomocou stierky zaplňte všetky miesta, kde je vidieť tvaroh.
5) Pečenie: Plech vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 45 minút. Koláč je hotový, keď sú okraje aj povrch zlatisté a po zapichnutí špajdle do stredu zostane špajdľa suchá.
6) Servírovanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho nakrájajte na jednotlivé rezy. Pred podávaním môžete múčnik ľahko posypať práškovým cukrom.
Záver: Trojfarebné rezy sú skvelým príkladom domáceho dezertu, ktorý vyzerá efektne, ale jeho príprava nie je nijako zložitá. Kombinácia krehkého svetlého cesta, bohatého kakaového základu a jemnej tvarohovej náplne zaručí, že táto pochúťka poteší každého. Môžete ju podávať ako dezert po obede, ku káve alebo ako sladké občerstvenie na oslavy. Je to kúsok tradície, ktorý si vaši blízki zamilujú.
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com