Recept na rezy Opitý Izidor je tradičný slovenský dezert, ktorý sa často pripravuje pri slávnostných príležitostiach. Jeho základom je kakaový korpus, orechová plnka s rumom, čokoládový krém a čokoládová poleva.
Ingrediencie:
Korpus:
- 150 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 100 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 10 g kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g mletých vlašských orechov
- štipka soli
Orechová plnka:
- 100 g sušených hrozienok
- 150 ml rumu
- 250 g mletých vlašských orechov
- 80 g práškového cukru
- 80 g medu
- 30 g strúhaného kokosu
- kôra z 1 pomaranča
Kakaový krém:
- 300 ml plnotučného mlieka
- 40 g Zlatého klasu
- 50 g kakaa
- 2 žĺtky
- 100 g medu
- 300 g studeného masla
Čokoládová poleva:
- 125 g horkej čokolády (81 % kakaa)
- 125 ml smotany na šľahanie (33 %)
Ďalšie ingrediencie:
- 150 g marhuľového džemu
- vlašské orechy na ozdobenie
Postup a pokračovanie článku na druhej strane:
Pages: 1 2