Tradičná vianočka je lahodné a nadýchané sviatočné pečivo, ktoré nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.
Tento recept kombinuje bohaté chute, ako sú hrozienka, orechy a citrónová kôra, s jemným cestom, čím vytvára dokonalý harmonický zážitok. Príprava vianočky si vyžaduje trpezlivosť a precíznosť, ale výsledok rozhodne stojí za to.
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 125 g rozpusteného masla
- 250 ml vlažného mlieka
- 42 g čerstvého droždia
- kôra z 1 citróna
- 100 g kryštálového cukru
- 4 žĺtky
- 100 g hrozienok namočených v rume
- 100 g nasekaných orechov (mix)
- 8 g soli
- 1/3 lyžičky muškátového orieška
- 80 g mandľových lupienkov na ozdobu
- bielok na potretie
Postup a pokračovanie článku nájdete na druhej strane:
Pages: 1 2