Jahodový obláčik je ľahký a nadýchaný dezert, ktorý spája jemnosť krehkého cesta s osviežujúcou chuťou jahôd a nadýchanou bielkovou penou.
Ideálny pre jarné a letné obdobie, keď sú jahody v plnej sezóne, tento zákusok poteší každého milovníka sladkostí. Jeho príprava je jednoduchá a výsledkom je vizuálne atraktívna a chutná pochúťka, ktorá sa stane ozdobou každého stola.
Ingrediencie
Základné cesto:
- 300 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- ½ čajovej lyžičky vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 250 g zmäknutého masla
Bielková pena:
- 4 bielky
- 250 g práškového cukru
- 300 g čerstvých jahôd
Postup a pokračovanie na druhej strane:
Pages: 1 2