Nepečená torta s jahodami a banánmi, ktorú si zamilujete

ZDROJ: sdp.nongdanct.com/

Ak hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý osvieži a zároveň poteší chuťové poháriky, táto jahodovo-banánová torta je pre vás ideálnou voľbou.

Vrstvenie jemných piškótov, krémovej šľahačky a sviežich banánov vytvára dokonalú kombináciu chutí a textúr. Vrch torty zdobený šťavnatými jahodami a chrumkavými sušienkami je už len čerešničkou na torte. Skvelý dezert, ktorý poteší nielen rodinu, ale aj hostí!

Čo budete potrebovať:

  • 2 šľahačky (vysokopercentné)
  • Vanilkový cukor (podľa chuti)
  • 2 kyslé smotany
  • Maslo (na vymazanie formy)
  • Strúhaný kokos (na vysypanie formy)
  • Piškóty
  • Banány
  • Granko (na ozdobu)
  • Jahody
  • Rozdrvené Lotus sušienky

Postup:

  1. Vo veľkej miske vyšľahajte šľahačky s vanilkovým cukrom, až kým nebude šľahačka pevná.
  2. Jemne do nej vmiešajte kyslú smotanu, aby vznikol hladký krém.
  3. Tortovú formu vymažte maslom a vysypte kokosom, aby sa torta neprilepila.
  4. Na dno formy poukladajte vrstvu piškótov.
  5. Na piškóty rovnomerne rozotrite časť pripraveného krému.
  6. Pridajte tenké plátky banánov a pokračujte ďalšou vrstvou piškótov.
  7. Opakujte postup s ďalšími vrstvami krému, banánov a piškótov, pričom poslednou vrstvou by mal byť krém.
  8. Na vrch torty posypte Granko pre intenzívnejšiu chuť.
  9. Tortu dozdobte nakrájanými jahodami a rozdrvenými Lotus sušienkami.
  10. Uložte tortu do chladničky aspoň na 24 hodín, aby stuhla a chute sa prepojili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *