Neodolateľný ČOKOLÁDOVÝ DEZERT, ktorý zvládne každý – prekvapte svojich blízkych!

ZDROJ: regionzemplin.sk

Prinášame vám ďalší jednoduchý a zároveň lahodný recept, ktorý si určite obľúbite vy aj vaši blízki.

Tento čokoládový dezert, inšpirovaný receptom z YouTube, sa určite stane hitom vo vašej domácnosti! Na kupovanú zmrzlinu už ani nepomyslíte…

Čo budeme potrebovať?

Forma s priemerom 19 cm

Na cesto:

  • 170 g čokoládových sušienok
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 PL šľahačkovej smotany

Na krém:

  • 400 g šľahačkovej smotany
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 20 g (2 PL) kakaa

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 g šľahačkovej smotany

Postup: Najskôr si rozdrvíme čokoládové sušienky, ktoré preložíme do misy a premiešame s rozpusteným maslom. Pridáme lyžicu šľahačkovej smotany a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené cesto natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie.

TIP: Na rovnomerné utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad pohár.

Formu odložíme do chladničky a pustíme sa do prípravy krému. Šľahačkovú smotanu nalejeme do misy a počas šľahania pridávame kondenzované mlieko. Keď je zmes pripravená, rozdelíme ju na dve časti. Do jednej polovice pridáme kakao a vyšľaháme ju na kompaktný krém.

Na prípravu čokoládovej polevy nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou, potom metličkou vyšľaháme dohladka.

Z chladničky vyberieme formu so stuhnutým cestom. Na cesto postupne ukladáme kôpky kakaového krému, ktoré kombinujeme s čokoládovou polevou, a zvyšok formy vyplníme bielym krémom. Takto vrstvíme krémy až do vyčerpania ingrediencií. Na záver pomocou zdobiaceho vrecúška a lyžice vytvoríme vrstvu čokolády na povrchu a tortu dáme zachladiť.

Ak chcete tortu podávať ako zmrzlinový dezert, nechajte ju zmraziť 5-6 hodín.

https://www.youtube.com/watch?v=1nHn-9OqC8w&feature=youtu.be

ZDROJ: regionzemplin.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *