ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Jednoduchý a pritom výnimočný dezert: čokoládová torta s vanilkovým krémom

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Pripravte si plech: vystelte ho papierom na pečenie a okraje vymažte maslom.
  2. Vajcia s cukrom vyšľahajte do svetlej peny. Pridajte olej a mlieko, znova dobre premiešajte.
  3. Do zmesi preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, kakao, škrob a vanilkový cukor. Všetko premiešajte do hladkého cesta.
  4. Nalejte cesto do plechu, párkrát ním poklepte o stôl a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  5. Medzitým si pripravte krém: v hrnci zmiešajte mlieko, múku, škrob, žĺtok a cukor. Za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne.
  6. Do ešte teplého pudingu pridajte vanilkový cukor a nechajte vychladnúť, občas premiešajte, aby sa nevytvorila koža.
  7. Po vychladnutí pridajte smotanový syr a mixérom vyšľahajte do hladka.
  8. Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a tortu nechajte odležať v chladničke ideálne cez noc.
  9. Na druhý deň tortu posypte nastrúhanou horkou a mliečnou čokoládou a podávajte.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *