- Príprava cesta: Lístkové cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovača z neho vykrojíme 6 kruhov. Tie preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vnútri každého kruhu naznačíme vykrajovačom menší kruh, bez toho, aby sme cesto úplne oddelili. Okraje sa tak počas pečenia krásne zdvihnú.
- Príprava náplne: Smotanový syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom (alebo medom), citrónovou šťavou a kôrou a vanilkovým extraktom. Zmes navrstvíme do vnútorných kruhov cesta.
- Ozdoba ovocím: Na smotanovú alebo tvarohovú náplň rozložíme kúsky ovocia podľa vášho výberu.
- Pečenie: Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom pre krásny zlatistý lesk. Koláčiky pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia počas 15-18 minút, kým nie sú pekne zlatisté.
- Dokončenie: Necháme koláčiky chvíľu vychladnúť a pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom pre dekoratívny efekt.
Servírovanie:
Tieto mini koláčiky sú skvelým doplnkom k raňajkám, brunchu alebo ako sladký snack k popoludňajšej káve či čaju. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to.
Prajem vám dobrú chuť a užite si túto skvelú pochúťku, ktorá poteší všetkých milovníkov sladkého.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2