- Príprava cesta: V mise zmiešame múku, mleté orechy a kypriaci prášok. Pridáme na kocky nakrájané maslo, cukor a vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
- Jablková vrstva: Jablká ošúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricou a cukrom. Necháme chvíľu odstáť, aby pustili šťavu.
- Tvarohová náplň: V miske vyšľaháme tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia a kyslú smotanu do hladkej hmoty.
- Príprava posýpky: Všetky ingrediencie na posýpku zmiešame v menšej miske a prstami rozdrobíme na sypkú zmes.
- Zostavenie koláča: Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním vymastenú a múkou vysypanú formu. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú náplň, následne pridáme nastrúhané jablká a nakoniec posypeme orieškovou posýpkou.
- Pečenie: Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C približne 35 – 40 minút, kým povrch jemne nezozlatne.
- Servírovanie: Po vychladnutí môžeme koláč posypať práškovým cukrom a podávať s čajom alebo kávou.
Tipy na vylepšenie:
- Ak máte radi sladšie koláče, môžete do tvarohovej plnky pridať trochu medu.
- Vlašské orechy je možné nahradiť mandľami alebo kokosom pre iný chuťový zážitok.
- Jablká môžete zameniť za hrušky alebo pridať hrozienka pre extra sladkosť.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2