Chrumkavý, voňavý a plný šťavnatých jabĺk – taký je domáci jablkový závin, ktorý si ľahko pripravíte aj vy! Tento tradičný dezert je ideálny na raňajky, ku káve alebo ako sladká bodka po obede. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý, kto má rád poctivé domáce pečenie. Nasledujte tento krok za krokom návod a pripravte si jablkový závin, ktorý si zamiluje celá rodina.
Ingrediencie
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 150 ml vlažnej vody
- 1 vajce
- 1 lyžica octu
- 1 štipka soli
- 2 lyžice rozpusteného masla (na potretie)
Na plnku:
- 5 stredne veľkých jabĺk
- 3 lyžice krupicového cukru
- 1 lyžička škorice
- 50 g hrozienok (voliteľné)
- 50 g nasekaných orechov (voliteľné)
- 2 lyžice strúhanky
- 50 g rozpusteného masla (na pokvapkanie)
Postup prípravy a pokračovanie článku na druhej strane:
Pages: 1 2