- Príprava cesta:
- V miske zmiešajte hladkú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, práškový a vanilkový cukor.
- Pridajte vajce, žĺtok a zmäknuté maslo. Rukami vypracujte hladké cesto.
- Cesto rozdeľte na dve menšie a jednu väčšiu časť. Zabaľte ich do fólie a vložte na 2 hodiny do mrazničky.
- Príprava jablkovej náplne:
- Nastrúhané jablká vložte do hrnca, pridajte cukor, škoricu a vodu. Premiešajte a varte približne 5 minút.
- Prebytočnú šťavu sceďte a nechajte náplň vychladnúť na izbovú teplotu.
- Príprava pudingovej peny:
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny.
- Pridajte vanilkovú pastu, kukuričný škrob a 200 ml mlieka. Dobre premiešajte.
- Zvyšné mlieko zohrejte v hrnci. Do teplého mlieka pridajte vaječnú zmes a za stáleho miešania varte, kým nevznikne hustý puding.
- Do horúceho pudingu pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Zostavenie koláča:
- Plech (25×38 cm) vymastite maslom a vysypte múkou.
- Jednu menšiu časť cesta nastrúhajte na dno plechu.
- Na cesto rovnomerne rozotrite jablkovú náplň.
- Na jablká nalejte horúcu pudingovú penu a uhladte povrch.
- Zvyšné cesto nastrúhajte navrch.
- Pečenie:
- Rúru predhrejte na 180°C.
- Koláč pečte približne 45 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com/
Pages: 1 2