- Príprava cesta – Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny. Pridáme olej, mlieko a dôkladne premiešame. Postupne prisypeme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto premiešame, aby bolo hladké a bez hrudiek.
- Príprava tvarohového krému – V samostatnej miske zmiešame tvaroh s vajíčkom, práškovým a vanilkovým cukrom. Miešame, kým nevznikne hladký krém.
- Zloženie koláča – Plech na pečenie (približne 20 × 30 cm) vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do neho polovicu kakaového cesta.
- Pridanie tvarohovej vrstvy – Na kakaové cesto rovnomerne rozotrieme tvarohový krém. Na vrch rozložíme maliny a jemne ich zatlačíme do tvarohovej vrstvy.
- Dokončenie – Zvyšné kakaové cesto opatrne nalejeme na tvarohovú vrstvu a rovnomerne rozotrieme.
- Pečenie – Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 35 – 40 minút, kým nie je povrch upečený a pružný na dotyk.
- Servírovanie – Po upečení necháme koláč vychladnúť, nakrájame na rezy a môžeme podávať. Pre ešte lepšiu chuť môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať roztopenou čokoládou.
Záver:
Tento kakaovo-tvarohový koláč s malinami je dokonalým dezertom pre každú príležitosť. Jeho jemná textúra, lahodná chuť a osviežujúce maliny vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Skúste ho pripraviť aj vy a potešte svoju rodinu či priateľov domácim sladkým pokušením!
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2