ZDROJ: sdp.nongdanct.c

Nepečený kakaový koláč s piškótami: Rýchly dezert, ktorý zvládne každý

ZDROJ: sdp.nongdanct.c
ZDROJ: sdp.nongdanct.c
  1. Príprava piškót:
    • Piškóty namočte do malého množstva mlieka (cca 100 ml), nechajte ich odkvapkať, ale netlačte ich.
  2. Príprava formy:
    • Formu vymažte rastlinným olejom a vyložte papierom na pečenie. Do formy rovnomerne rozložte pripravené piškóty.
  3. Príprava krému:
    • V miske zmiešajte žĺtok, vanilkovú esenciu, cukor a šľahačkovú smotanu. Dôkladne premiešajte.
    • Pridajte kukuričný škrob a opäť dobre premiešajte, aby nevznikli hrudky.
    • Postupne prilievajte zvyšok mlieka (1,4 l) a miešajte, kým nezískate hladkú zmes.
  4. Varenie krému:
    • Zmes prelejte do hrnca a zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezačne hustnúť.
    • Po zhustnutí pridajte horkú čokoládu a miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí a krém nebude hladký.
  5. Zostavenie koláča:
    • Čokoládový krém rovnomerne nalejte na vrstvu piškót vo forme a povrch uhlaďte.
  6. Chladenie:
    • Koláč nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, zakryte ho a vložte do chladničky na minimálne 2 hodiny, aby stuhol.
  7. Servírovanie:
    • Pred podávaním dezert ozdobte podľa chuti – posypte kakaom, rozdrvenými piškótami alebo prelejte čokoládovou polevou.

Tipy:

  • Dezert môžete obohatiť kúskami čerstvého ovocia (napríklad malín alebo banánov) medzi vrstvami piškót.
  • Nechajte koláč v chladničke cez noc pre ešte lepšiu chuť a textúru.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *