- Príprava piškót:
- Piškóty namočte do malého množstva mlieka (cca 100 ml), nechajte ich odkvapkať, ale netlačte ich.
- Príprava formy:
- Formu vymažte rastlinným olejom a vyložte papierom na pečenie. Do formy rovnomerne rozložte pripravené piškóty.
- Príprava krému:
- V miske zmiešajte žĺtok, vanilkovú esenciu, cukor a šľahačkovú smotanu. Dôkladne premiešajte.
- Pridajte kukuričný škrob a opäť dobre premiešajte, aby nevznikli hrudky.
- Postupne prilievajte zvyšok mlieka (1,4 l) a miešajte, kým nezískate hladkú zmes.
- Varenie krému:
- Zmes prelejte do hrnca a zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezačne hustnúť.
- Po zhustnutí pridajte horkú čokoládu a miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí a krém nebude hladký.
- Zostavenie koláča:
- Čokoládový krém rovnomerne nalejte na vrstvu piškót vo forme a povrch uhlaďte.
- Chladenie:
- Koláč nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, zakryte ho a vložte do chladničky na minimálne 2 hodiny, aby stuhol.
- Servírovanie:
- Pred podávaním dezert ozdobte podľa chuti – posypte kakaom, rozdrvenými piškótami alebo prelejte čokoládovou polevou.
Tipy:
- Dezert môžete obohatiť kúskami čerstvého ovocia (napríklad malín alebo banánov) medzi vrstvami piškót.
- Nechajte koláč v chladničke cez noc pre ešte lepšiu chuť a textúru.
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2