- Príprava cesta:
V miske zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie. Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej, pričom zmes miešajte, až kým sa nevytvorí hladké cesto. - Kysnutie:
Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem. - Formovanie:
Po vykysnutí cesto jemne premiesite na pomúčenej doske a vytvarujte z neho bochník. Položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. - Druhé kysnutie:
Nechajte bochník ešte 30 minút kysnúť, aby nadobudol nadýchanú štruktúru. - Pečenie:
Predhrejte rúru na 220 °C. Do spodnej časti rúry vložte malý plech s vodou, aby sa vytvorila para – tá zabezpečí chrumkavú kôrku. Chlieb pečte 25–30 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu. - Servírovanie:
Po upečení nechajte chlieb vychladnúť na mriežke. Podávajte ho čerstvý s maslom, syrom alebo akoukoľvek obľúbenou prílohou.
ZDROJ: http://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2