ZDROJ: http://sdp.nongdanct.com

Jednoduchý recept na chrumkavý domáci chlieb, ktorý zvládnete aj VY!

ZDROJ: http://sdp.nongdanct.com
ZDROJ: http://sdp.nongdanct.com
  1. Príprava cesta:
    V miske zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie. Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej, pričom zmes miešajte, až kým sa nevytvorí hladké cesto.
  2. Kysnutie:
    Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Formovanie:
    Po vykysnutí cesto jemne premiesite na pomúčenej doske a vytvarujte z neho bochník. Položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Druhé kysnutie:
    Nechajte bochník ešte 30 minút kysnúť, aby nadobudol nadýchanú štruktúru.
  5. Pečenie:
    Predhrejte rúru na 220 °C. Do spodnej časti rúry vložte malý plech s vodou, aby sa vytvorila para – tá zabezpečí chrumkavú kôrku. Chlieb pečte 25–30 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  6. Servírovanie:
    Po upečení nechajte chlieb vychladnúť na mriežke. Podávajte ho čerstvý s maslom, syrom alebo akoukoľvek obľúbenou prílohou.

ZDROJ: http://sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *