- V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. V druhej miske zmiešajte kakao, múku, nasekanú čokoládu a prášok do pečiva. Suché ingrediencie postupne pridávajte do vaječnej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrite na plech a pečte v predhriatej rúre na 150 °C približne 15–20 minút.
- Medzitým pripravte krém: uvarte puding podľa návodu na obale, pričom pridajte polovicu cukru. Po uvarení nechajte puding vychladnúť, potom doň vmiešajte zvyšný cukor, vanilkový cukor, nasekanú čokoládu a kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešajte, aby vznikol hladký krém.
- Upečený a vychladnutý korpus rozrežte na tri rovnaké časti. Na prvý plát naneste časť krému, prikryte druhým plátom, opäť natrite krémom a zakryte tretím plátom.
- Na záver pripravte čokoládovú polevu: rozpustite čokoládu s olejom vo vodnom kúpeli a polejte ňou vrch dezertu. Nechajte stuhnúť a podávajte.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2