- Príprava cesta: V mise zmiešajte múku, cukor, droždie, soľ, vajce, olej a mlieko. Vypracujte hladké cesto, ideálne pomocou kuchynského robota. Nechajte cesto kysnúť 20 minút.
- Plnenie: Cesto rozdeľte na 6 častí a každú naplňte jahodami. Knedle nechajte kysnúť ďalších 20 minút.
- Varenie: Pripravte veľký hrniec s parným nadstavcom a naplňte ho vodou po okraj nadstavca. Prikryte čistou utierkou a na ňu položte knedle, dostatočne vzdialené od seba, aby mohli kysnúť.
- Parenie: Knedle varte v pare 20 minút. Po uvarení ich v strede roztrhnite vidličkou a preložte na taniere.
- Servírovanie: Knedle potrite maslom a posypte strúhaným tvarohom, cukrom a podľa chuti pridajte ďalšie maslo.
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2