Neodolateľná maková buchta s hruškovým lekvárom a kokosovou posýpkou

ZDROJ: MsÚ Humenné, www.humenne.sk
  1. Príprava makovej náplne: Mlieko zohrejte takmer do varu, pridajte mletý mak a za stáleho miešania varte 5–10 minút, kým zmes nezhustne. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor a mletú škoricu podľa chuti.
  2. Príprava cesta: Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte do hladkej hmoty a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Kombinácia: Na cesto lyžicou naneste kôpky makovej náplne a hruškového lekváru. Posypte kokosom a nakoniec posýpkou.
  4. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre na 160°C približne 40 minút. Po upečení môžete buchtu ešte posypať kokosom pre zvýraznenie vône a chuti.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *