- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si menšiu zapekaciu formu alebo väčší hrnček vhodný na pečenie.
- Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Môžete ich tiež nastrúhať pre jemnejšiu textúru.
- V miske zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor, vyšľahajte, až kým zmes nezbledne.
- Pridajte mlieko, olej a premiešajte.
- Do zmesi postupne pridajte múku, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
- Nakoniec pridajte nakrájané jablká a jemne ich vmiešajte do cesta.
- Nalejte zmes do pripravenej formy alebo hrnčeka a pečte približne 30-35 minút, kým nebude koláč zlatohnedý a špajdľa, ktorou ho prepichnete, zostane čistá.
- Pred podávaním nechajte koláč mierne vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom.
Tipy na servírovanie
Podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo šľahačkou. Tento koláč je skvelý na raňajky, popoludňajší čaj alebo ako rýchly dezert pre nečakaných hostí.
ZDROJ: sdp.nongdanct
Pages: 1 2