ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Sladký liek na kašeľ: Ako si pripraviť zázvorový cukrík proti bacilom

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Potrebujeme:

  • 125 g čerstvého zázvoru
  • 1 – 2 šálky vody
  • 1 šálku kryštálového cukru
  • Cukor na obaľovanie

Postup:

  1. Zázvor očistíme a nakrájame na tenké plátky (približne 2-3 mm hrubé).
  2. Nakrájaný zázvor zalejeme vodou, privedieme k varu a necháme variť pod pokrievkou asi 20 minút (časť vody môžeme odložiť a pripraviť si z nej lahodný čaj).
  3. Pridáme cukor, podľa potreby aj trochu vody a šťavu z citróna. Varíme ďalších 15 – 20 minút, kým sirup nezhustne a zázvor nezíska lesklý vzhľad.
  4. Po dovarení necháme zázvor ešte asi hodinu v sirupe, aby nasiakol.
  5. Zázvor precedíme, necháme odkvapkať a obaľujeme v cukre.
  6. Na záver necháme zázvor voľne vyschnúť na tanieri do nasledujúceho dňa a uskladníme v uzatvárateľnej nádobe.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *