Potrebujeme:
- 125 g čerstvého zázvoru
- 1 – 2 šálky vody
- 1 šálku kryštálového cukru
- Cukor na obaľovanie


Postup:
- Zázvor očistíme a nakrájame na tenké plátky (približne 2-3 mm hrubé).
- Nakrájaný zázvor zalejeme vodou, privedieme k varu a necháme variť pod pokrievkou asi 20 minút (časť vody môžeme odložiť a pripraviť si z nej lahodný čaj).
- Pridáme cukor, podľa potreby aj trochu vody a šťavu z citróna. Varíme ďalších 15 – 20 minút, kým sirup nezhustne a zázvor nezíska lesklý vzhľad.
- Po dovarení necháme zázvor ešte asi hodinu v sirupe, aby nasiakol.
- Zázvor precedíme, necháme odkvapkať a obaľujeme v cukre.
- Na záver necháme zázvor voľne vyschnúť na tanieri do nasledujúceho dňa a uskladníme v uzatvárateľnej nádobe.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2