Tvarohovo-jablkový koláč, ktorý sa rozplýva v ústach: Jemný ako obláčik – pár ingrediencií a každý si bude pýtať recept!

ZDROJ:/sdp.nongdanct.com

Postup:

  1. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľaháme vajce s polovicou cukru a pridáme zmäknuté maslo. Po dôkladnom premiešaní pridáme múku, prášok do pečiva a štipku soli, a vypracujeme hladké cesto.
  2. Základ koláča: Cesto rovnomerne rozprestrieme na dno vymasteného pekáča, čím vytvoríme základ koláča.
  3. Príprava plnky: V ďalšej mise zmiešame tvaroh, zvyšok cukru, zemiakový škrob a 4 vajcia do hladkej, krémovej hmoty, ktorú rovnomerne nalejeme na pripravené cesto.
  4. Pridanie jabĺk: Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a jemne ich rozložíme do tvarohovej plnky. Celý koláč posypeme škoricou pre dokonalú chuť.
  5. Pečenie: Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 60 minút. Upečenosť skontrolujeme drevenou špajľou.
  6. Servírovanie: Po upečení necháme koláč vychladnúť, aby plnka stuhla a koláč si zachoval tvar pri krájaní.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *