Postup:
- Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľaháme vajce s polovicou cukru a pridáme zmäknuté maslo. Po dôkladnom premiešaní pridáme múku, prášok do pečiva a štipku soli, a vypracujeme hladké cesto.
- Základ koláča: Cesto rovnomerne rozprestrieme na dno vymasteného pekáča, čím vytvoríme základ koláča.
- Príprava plnky: V ďalšej mise zmiešame tvaroh, zvyšok cukru, zemiakový škrob a 4 vajcia do hladkej, krémovej hmoty, ktorú rovnomerne nalejeme na pripravené cesto.
- Pridanie jabĺk: Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a jemne ich rozložíme do tvarohovej plnky. Celý koláč posypeme škoricou pre dokonalú chuť.
- Pečenie: Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 60 minút. Upečenosť skontrolujeme drevenou špajľou.
- Servírovanie: Po upečení necháme koláč vychladnúť, aby plnka stuhla a koláč si zachoval tvar pri krájaní.
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2