Pripravte si výnimočný jablkový koláč s čokoládou Margot za pár minút! Tento šťavnatý koláč poteší každého milovníka sladkých dobrôt a je ideálny na rýchle pečenie k poobednej káve či ako dezert pre nečakaných hostí. Stačí pár základných ingrediencií a o 15 minút si môžete vychutnať neodolateľný koláčik.
Čo budete potrebovať:
- Cesto:
- 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1/2 tabuľky čokolády Margot, nastrúhanej
- 2 jablká
- Vanilkový a škoricový cukor
- 2 lyžice kakaa
- Poleva:
- Mliečna čokoláda
- Trocha tuku (olej alebo Cera)
- Na ozdobu:
- Zavárané ovocie
- Nastrúhaná čokoláda
Postup:
- Príprava cesta: Vajíčka vyšľahajte s cukrom, pridajte mlieko a olej a dobre premiešajte. Pridajte nastrúhanú čokoládu Margot, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Jablká: Nahrubo nastrúhajte jablká, vytlačte z nich prebytočnú šťavu a zmiešajte s vanilkovým a škoricovým cukrom. Môžete ich rovnomerne rozložiť na cesto alebo vmiešať priamo do neho.
- Pečenie: Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút (čas sa môže líšiť podľa typu rúry).
- Poleva: Čokoládovú polevu pripravíte roztopením mliečnej čokolády s trochou oleja. Alternatívne môžete použiť smotanu na šľahanie a čokoládu.
- Dokončenie: Upečený koláč prelejte polevou a ozdobte zaváraným ovocím alebo nastrúhanou čokoládou podľa vlastného vkusu.
Záver: Tento jednoduchý jablkový koláč s čokoládou Margot je dokonalý rýchly dezert na každú príležitosť. Jeho šťavnatá textúra a výnimočná chuť si získajú každého. Doprajte si sladký pôžitok k poobednej káve alebo prekvapte blízkych touto pochúťkou.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com