Kynuté čučoriedkové knedle sú obľúbeným letným dezertom, ktorý spája sladkosť šťavnatých čučoriedok a jemné nadýchané cesto.
Podávané s čučoriedkovým rozvarom a dochutenou kyslou smotanou, sú lahôdkou, ktorá očarí každého milovníka tradičných chutí. Tento recept ponúka dokonalú kombináciu jemnosti a ovocnej sviežosti, ideálnu na rodinné popoludnie či oslavu.
Kynuté čučoriedkové knedle sú vynikajúcou letnou pochúťkou, ktorá spája sladkú chuť čučoriedok s jemnosťou kynutého cesta. Podávané s čučoriedkovým rozvarom a ochutenou kyslou smotanou, vytvárajú dokonalú harmóniu chutí a textúr.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 350 g polohrubej múky
- 200 ml vlažného mlieka
- ½ kocky droždia
- 2 lyžičky cukru
- 2 žĺtky
- Štipka soli
- 2 lyžice roztopeného masla
Na náplň a varenie:
- Čučoriedky
- Cukor
Na čučoriedkový rozvar:
- Čučoriedky
- Cukor
Na ochutenú kyslú smotanu:
- Kyslá smotana
- Cukor
Postup:
- Príprava cesta: Kvasnice s cukrom a troškou mlieka nechajte napučať. V mise zmiešajte múku, cukor, žĺtky, soľ, roztopené maslo, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 45 minút.
- Tvarovanie knedlíkov: Odoberajte kúsky cesta, vyvaľkajte placky, do stredu dajte čučoriedky a trochu cukru, potom placky zabaľte do tvaru knedlíka. Nechajte ich kysnúť ďalších 10 minút.
- Varenie: Knedle varte nad parou asi 10 minút. Po vytiahnutí ich prepichnite a potrite maslom.
- Príprava rozvaru: Čučoriedky s cukrom povarte a potom rozmixujte tyčovým mixérom.
- Dochutená kyslá smotana: Kyslú smotanu dochuťte podľa vlastnej chuti cukrom.
Knedle servírujte teplé, preliate rozvarom a doplnené kyslou smotanou.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com