Nadýchané čučoriedkové knedle s rozvarom a smotanovou polevou

ZDROJ.sdp.nongdanct.com

Kynuté čučoriedkové knedle sú obľúbeným letným dezertom, ktorý spája sladkosť šťavnatých čučoriedok a jemné nadýchané cesto.

Podávané s čučoriedkovým rozvarom a dochutenou kyslou smotanou, sú lahôdkou, ktorá očarí každého milovníka tradičných chutí. Tento recept ponúka dokonalú kombináciu jemnosti a ovocnej sviežosti, ideálnu na rodinné popoludnie či oslavu.

Kynuté čučoriedkové knedle sú vynikajúcou letnou pochúťkou, ktorá spája sladkú chuť čučoriedok s jemnosťou kynutého cesta. Podávané s čučoriedkovým rozvarom a ochutenou kyslou smotanou, vytvárajú dokonalú harmóniu chutí a textúr.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • ½ kocky droždia
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 žĺtky
  • Štipka soli
  • 2 lyžice roztopeného masla

Na náplň a varenie:

  • Čučoriedky
  • Cukor

Na čučoriedkový rozvar:

  • Čučoriedky
  • Cukor

Na ochutenú kyslú smotanu:

  • Kyslá smotana
  • Cukor

Postup:

  1. Príprava cesta: Kvasnice s cukrom a troškou mlieka nechajte napučať. V mise zmiešajte múku, cukor, žĺtky, soľ, roztopené maslo, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 45 minút.
  2. Tvarovanie knedlíkov: Odoberajte kúsky cesta, vyvaľkajte placky, do stredu dajte čučoriedky a trochu cukru, potom placky zabaľte do tvaru knedlíka. Nechajte ich kysnúť ďalších 10 minút.
  3. Varenie: Knedle varte nad parou asi 10 minút. Po vytiahnutí ich prepichnite a potrite maslom.
  4. Príprava rozvaru: Čučoriedky s cukrom povarte a potom rozmixujte tyčovým mixérom.
  5. Dochutená kyslá smotana: Kyslú smotanu dochuťte podľa vlastnej chuti cukrom.

Knedle servírujte teplé, preliate rozvarom a doplnené kyslou smotanou.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *