Tekvicovo-jablkové placky: Sezónny recept, ktorý si zamilujete

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Máte doma tekvicu a neviete, čo s ňou? Vyskúšajte tento jednoduchý a lacný recept na tekvicovo-jablkové placky!

Spojenie chutí tekvice a jabĺk vás určite osloví a pripravíte si rýchle, chutné a výživné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Ak máte doma tekvicu a neviete, čo s ňou, máme pre vás skvelý tip na lacný a jednoduchý recept – tekvicovo-jablkové placky! Táto pochúťka spája výhody tekvice a jabĺk do jedinečného jedla, ktoré si určite obľúbite.

Tekvicovo-jablkové placky

Potrebujeme:

  • 250 g tekvice
  • 1 jablko
  • 2 vajcia
  • 5 g vanilkového cukru
  • 80 g kryštálového cukru
  • 150 ml kefíru alebo jogurtu
  • 150 g hladkej múky + 5 g prášku do pečiva
  • 40 ml slnečnicového oleja
  • štipku soli

Postup:

  1. Tekvicu nakrájajte na kúsky a odstráňte šupku. Potom ju nastrúhajte najemno.
  1. Jablko nastrúhajte nahrubo, aj so šupkou, a pridajte ho do veľkej misy spolu s nastrúhanou tekvicou. Všetko dobre premiešajte.
  1. V inej miske vyšľahajte vajcia so soľou a vanilkovým cukrom, potom pridajte kefír alebo jogurt.
  1. Keď sú tekuté ingrediencie dobre premiešané, pridajte ich k nastrúhanej tekvici a jablku. Všetko dôkladne premiešajte.

  1. Múku preosejte, pridajte prášok do pečiva a ľahko premiešajte. Výsledkom by malo byť hladké cesto.
  1. Na panvici rozohrejte trochu oleja a postupne na ňu ukladajte lyžicou cesto, aby ste vytvorili malé placky.
  1. Placky smažte z oboch strán pod pokrievkou, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vyberte na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Hotovo! Tento chutný pokrm podávajte s omáčkou alebo ako prílohu.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *