Tvarohové buchty ako od babičky. Jednoduchý návod na prípravu ktorý zvládne každý

ZDROJ: https://sdp.nongdanct

Domáce tvarohové buchty sú obľúbenou pochúťkou nielen medzi deťmi, ale aj dospelými.

Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť jemné a nadýchané buchty plnené sladkým tvarohom alebo ovocným džemom, ktoré si zamiluje celá rodina.

Domáce tvarohové buchty, ktoré si zamilujete

Tvarohové buchty sú klasickou dobrotou, ktorú milujú deti aj dospelí. Tento recept je jednoduchý a zaručuje vám jemné a mäkké buchty plnené sladkým tvarohom alebo ovocným džemom.

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 100 g rozpusteného masla (a trochu navyše na potretie)
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 1/2 kocky droždia
  • Tvarohová náplň: tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra
  • Alternatívna náplň: slivkový džem

Postup:

  1. Príprava kvásku: Droždie rozmrvíme do menšej misky, pridáme cukor a trochu vlažného mlieka. Necháme na teplom mieste asi 10 minút, kým zmes nezačne bublať.
  2. Príprava cesta: Do väčšej misy pridáme múku. Pridáme kvások, zvyšok mlieka, rozpustené maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Kysnutie: Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút.
  4. Príprava náplne: Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme citrónovú kôru.
  5. Tvarovanie a plnenie: Z vykysnutého cesta odtrhávame kúsky, v strede urobíme jamku a naplníme tvarohom alebo džemom. Buchty tvarujeme do guľatých bochníkov.
  6. Konečné kysnutie: Buchty uložíme na vymastený plech a necháme ich ešte 20 minút kysnúť.
  7. Pečenie: Buchty potrieme rozpusteným maslom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút, kým nie sú zlatohnedé.
  8. Dokončenie: Po vytiahnutí z rúry buchty opäť potrieme maslom pre lesklý vzhľad a mäkkú kôrku.

Tip: Skúste experimentovať s rôznymi náplňami, napríklad s čokoládou, orechmi alebo makom.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *