Dezert, ktorý kombinuje jemnosť cesta a osvieženie jabĺk

ZDROJ: sdp.nongdanct.

Hrabenčiny rezy, tradičný český dezert, sú ideálnou voľbou pre milovníkov jabĺk a sladkostí.

Tento dezert v sebe spája jemné cesto, osviežujúce jablká a lahodnú vrstvu snehu. Či už ich pripravíte na rodinnú oslavu alebo len k popoludňajšej káve, určite si ho všetci zamilujú. Príprava je prekvapivo jednoduchá, no výsledok vyzerá a chutí skutočne luxusne.

Ingrediencie:

  • 420 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 maslo alebo hera (odporúča sa maslo)
  • 4 žĺtky
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 5 stredne veľkých jabĺk
  • vanilkový cukor (podľa chuti)
  • škorica (podľa chuti)
  • hrozienka (voliteľne)
  • orechy (voliteľne)
  • 4 bielky

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, práškový cukor, maslo, žĺtky a prášok do pečiva. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho chvíľu odležať v chladničke.
  2. Rozdelenie cesta: Cesto rozdeľte na dve časti. Menšiu časť dajte do mrazničky, zatiaľ čo väčšiu časť vyvaľkajte na veľkosť plechu (30×40 cm). Ak používate papier na pečenie, môžete cesto s papierom preniesť priamo na plech.
  3. Príprava náplne: Jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a nastrúhajte ich. Potom z nich vymačkajte prebytočnú šťavu a zmiešajte ich s vanilkovým cukrom, škoricou, hrozienkami a orechmi podľa chuti.
  4. Rozloženie náplne: Zmes jabĺk rovnomerne rozprestrite na cesto.
  5. Príprava snehu: V samostatnej miske vyšľahajte bielky na tuhý sneh a rozotrite ho na vrstvu jabĺk.
  6. Zastrúhanie cesta: Vyberte druhú časť cesta z mrazničky a nastrúhajte ju na vrstvu snehu.
  7. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.

Záver:

Hraběnčiny rezy sú výborným dezertom na každú príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu alebo popoludňajšiu kávu. Skvelo kombinujú rôzne chute a textúry, čo z nich robí ideálnu sladkú bodku po jedle. Vychutnajte si ich

ZDROJ: sdp.nongdanct.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *