TENTO lahodný tvarohový koláč bez pečenia si pripravíte za 10 minút. VYSKÚŠAJTE!

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Vyskúšajte tento neodolateľný tvarohový koláč, ktorý si zamilujete na prvý pohľad!

Viete si predstaviť dezert, ktorý je nadýchaný ako obláčik, sladký, svieži a navyše hotový len za 10 minút prípravy? Ak máte radi jednoduché a zároveň chutné recepty, tento neodolateľný tvarohový koláč je presne pre vás. Je to dezert, ktorý svojou jemnosťou osloví každého člena rodiny. Poďte si pripraviť lahodnú pochúťku, ktorá vás osvieži a poteší. Stačí pár surovín a troška trpezlivosti, a o sladkú bodku za vaším dňom máte postarané.

Suroviny:

  • 90 g obyčajných sušienok
  • 45 g roztopeného masla
  • Forma na tortu (16 cm) vystlaná alobalom
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 200 g smotanového syra
  • 55 g cukru
  • 14 ml citrónovej šťavy
  • 50 ml mlieka
  • 6 g želatíny
  • 20 ml vody

Postup:

1. Príprava korpusu:

Rozdrvte sušienky na drobné kúsky a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Túto zmes rovnomerne rozprestrite na dno formy a dôkladne utlačte. Dajte do chladničky na 10 minút, aby korpus stuhol.

2. Príprava želatíny:

Želatínu zalejte vodou a nechajte ju napučať.

3. Príprava krému:

Smotanový syr vymiešajte s cukrom do hladkej zmesi. Pridajte citrónovú šťavu a mlieko, opäť dôkladne premiešajte. Želatínu rozpusťte (najlepšie nad parou) a postupne, za stáleho miešania, ju pridajte do krému.

4. Sestavenie koláča:

Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu s práškovým cukrom do tuha. Opatrne vmiešajte do smotanového krému. Hotový krém rovnomerne nalejte na pripravený korpus a uhlaďte povrch.

5. Chladenie:

Koláč dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne však cez noc, aby krém dostatočne stuhol a chute sa prepojili.


Tento tvarohový koláč je ideálny na oslavy, rodinné posedenia alebo len tak, keď si chcete dopriať niečo sladké a osviežujúce. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok je viac než skvelý. Nezabudnite, najlepšie chutí po dobrej porcii trpezlivosti – po dostatočnom vychladení!

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *