Bleskové koláčiky. Sladké potešenie bez námahy. Skús si to doma aj TY

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Rýchle nekysnuté koláčiky

Tieto rýchle a jednoduché koláčiky sú ideálnym dezertom, keď máte chuť na niečo sladké, no nechcete tráviť veľa času prípravou. Recept je veľmi jednoduchý, nevyžaduje zložité techniky ako kysnutie cesta.

Potrebné suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 7 lyžičiek cukru
  • 1 balíček sušeného droždia (alebo polovicu čerstvých kvasníc)
  • 250 ml teplého mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 250 g strúhaného 100% tuku (Iva, Omega)
  • Štipka soli

Postup:

  1. Najprv nechajte vzejít kvások z mlieka, cukru a droždia. Keď je kvások pripravený, pridajte ho k ostatným surovinám a vymiešajte cesto. Z cesta ihneď vytvarujte malé koláčiky. Okraje koláčikov potrite rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút, alebo kým nebudú jemne ružové.
  2. Po upečení môžete koláčiky naplniť tvarohovou plnkou alebo lekvárom. Na tvarohovú plnku budete potrebovať tvaroh, vajíčko, vanilkový cukor, citrónovú kôru, hrozienka v rume a zemiakový škrob. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte a použite ako náplň.
  3. Aby boli koláčiky ešte chutnejšie, môžete ich hneď po upečení potrieť rozpusteným maslom s rumom. Na ozdobu môžete použiť posýpku, ktorú pripravíte z masla, polohrubej múky a práškového cukru – všetko miešajte od oka.

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchlu a chutnú sladkú pochúťku. Nekysnuté koláčiky sú skvelé na rôzne príležitosti a potešia všetkých, ktorí nemajú čas alebo chuť na zložitejšie pečenie.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *