Kuracie prsia na smotane: Rýchla cesta k dokonalej večeri

ZDROJ: AI

Ak hľadáte jednoduché a chutné jedlo, ktoré nielen nasýti, ale aj poteší vaše chuťové poháriky, ste na správnom mieste.

Tento recept na kuracie prsia na smotane s hubami je presne to, čo potrebujete na rýchlu večeru alebo nedeľný obed. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, voňavých húb a krémovej omáčky vytvára lahodnú harmóniu chutí, ktorá vás okamžite zaujme. Navyše, s minimom ingrediencií a jednoduchou prípravou je tento recept ideálny pre zaneprázdnených ľudí, ktorí si napriek tomu chcú vychutnať domáce varenie. Pripravte sa na pokrm, ktorý sa určite stane jedným z vašich obľúbených!

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia
  • 200 g čerstvých húb (šampiňóny, hliva, alebo iné podľa chuti)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie (12% alebo 18%)
  • 100 ml kuracieho vývaru (môže byť aj z bujónu)
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na menšie kúsky alebo ich môžete nechať vcelku, podľa preferencie. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán.
  2. Príprava húb: Huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak nasekajte na jemno.
  3. Opečenie kuracieho mäsa: V panvici rozohrejte maslo a olivový olej na stredne vysokej teplote. Kuracie prsia opekajte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu (približne 3-4 minúty z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
  4. Príprava omáčky: V tej istej panvici, kde ste opekali kuracie prsia, pridajte cibuľu a restujte ju do zmäknutia. Potom pridajte cesnak a huby, a restujte, kým sa z húb neodparí prebytočná voda a začnú byť zlatisté.
  5. Pridanie smotany: Do panvice pridajte smotanu a kurací vývar. Premiešajte, nechajte zmes zovrieť a potom znížte teplotu na stredne nízku. Vložte naspäť kuracie prsia do omáčky, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť 10-15 minút, kým mäso nie je mäkké a prepečené.
  6. Dochutenie a podávanie: Skontrolujte chuť omáčky a prípadne ju dosoľte a okoreňte. Pred podávaním môžete jedlo ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávanie:

Podávajte s ryžou, cestovinami, alebo so zemiakovou kašou. Jedlo je chutné aj s čerstvým chlebom, do ktorého môžete namáčať smotanovo-hubovú omáčku.

Dobrú chuť!

Jozef Kašo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *