Kokosové rolky s orechmi a šľahačkou: Výbuch chutí, ktorý musíte vyskúšať!
Hľadáte chutnú, nepečenú novinku ku poobednej kávičke? Potom ste na správnom mieste! Dnes si spoločne pripravíme fantastické piškótové rolky s kokosom, orechmi a šľahačkou. Príprava tejto dobroty je veľmi jednoduchá, a to vďaka priloženému foto receptu a videonávodu!
Zbiehajú sa vám slinky? Tak neváhajte, nasaďte si kuchársku čiapku, vezmite varešku do ruky a poďme si spoločne pripraviť tieto fantastické kokosové rolky plnené piškótami!
Výborný recept na piškótové rolky
Potrebujeme:
- 1 l mlieka
- 200 g hladkej múky
- 80 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 5 ml vanilkovej esencie
- 250 g kokosu
- 150 g cukru (na karamelizovanie)
- 100 g lieskových orechov
- 150 g smotany na šľahanie
- dlhé piškóty
- 150 g kondenzovaného mlieka
Postup:
- Pripravíme si plech a na dno rovnomerne rozložíme kokos.
- Na miernom ohni začneme variť mlieko, cukor, múku a vanilkovú esenciu. Neustále miešame.
- Po chvíli pridáme maslo a stále miešame, kým sa pekne nerozpustí. Potom odstavíme.
- V ďalšom kroku rozpustíme cukor.
- Pridáme orechy a necháme ich v cukre karamelizovať.
- Orechy následne umiestnime na 60 minút do chladničky.
- Po uplynutom čase orechy rozmixujeme v mixéri.
- Rozmixované orechy zmiešame s mliečnym krémom.
- Krém nanesieme na kokos a dôkladne uhladíme.
- Na uhladený krém nanesieme vyšľahanú smotanu a opäť dôkladne uhladíme.
- Dezert si rozdelíme na 9 rovnako veľkých štvorcov.
- Dlhé piškóty namočíme do uvareného kondenzovaného mlieka.
- Piškóty umiestnime na jednotlivé nakrájané štvorce.
- Začneme rolovať.
- Na záver môžeme vrch ešte ozdobiť drvenými orechmi.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com