Sladké spomienky na babičku: Pripravte si ľahké a mäkké šišky

ZDROJ://sdp.nongdanct.com

Hovorí sa, že dobré jedlo upevňuje vzťahy. Prečo si teda nenaplánovať popoludnie s priateľmi alebo rodinou a nepripraviť niečo skutočne výnimočné?

Vráťte svojich blízkych späť do detských čias týmto jednoduchým receptom. Urobte si domáce, ľahké a mäkké šišky, ktoré vás prenesú do chvíľ strávených s babičkou. Môžete ich ozdobiť polevou alebo jednoducho posypať práškovým cukrom.

Ľahké a mäkké vyprážané šišky: Čo budeme potrebovať: Na cesto:

  • 300 ml teplého mlieka 3,2 %
  • 50 ml teplej vody
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice cukru
  • 2 vajcia
  • približne 650 g múky
  • 80 g mäkkého masla
  • 12 g čerstvého droždia alebo 6 g sušeného droždia

Na polevu:

  • 2 lyžičky práškového cukru
  • 5-6 kvapiek citrónovej šťavy
  • 1 lyžica vody (izbovej teploty)

Ostatné:

  • rafinovaný slnečnicový olej – na vyprážanie

Z tohto množstva surovín pripravíte 22 šišiek. Ako budeme postupovať: Pripravte cesto:

  1. Do hlbokej misy nalejte teplé mlieko a teplú vodu. Pridajte soľ, cukor, rozmrvené droždie a vajcia. Zmiešajte, kým nevznikne hladká zmes.
  1. Pridajte polovicu múky. Zmiešajte lyžicou.
  1. Pridajte zvyšok múky a zmäknuté maslo. Znova premiešajte lyžicou.

  1. Potom cesto preneste na dosku posypanú zvyšnou múkou a pokračujte v hnetení rukami po dobu 5-6 minút. Malo by byť hladké, homogénne, mäkké a nelepivé.

  1. Z cesta vytvorte guľu a vložte ju do hlbokej misy. Povrch potrite trochou oleja. Prikryte fóliou a čistou kuchynskou utierkou. Nechajte kysnúť na teplom mieste 1,5-2 hodiny.

Vytvarujte šišky:

  1. Vykysnuté cesto preneste na pracovnú plochu. Jemne ho prehnetie a rozdeľte na 22 rovnakých častí. Vytvarujte z nich guľky a položte ich na pomúčený povrch.
  1. Prikryte fóliou a nechajte odpočívať 15-20 minút.
  2. Do stredu každej guľky urobte pomúčenými rukami jamku.
  1. Šišky vyprážajte vo veľkom množstve rozpáleného oleja na miernom ohni z oboch strán dozlatista.

  1. Preneste ich na tanier vyložený papierovými utierkami, aby ste odstránili prebytočný olej.

Pripravte polevu:

  1. Dobre premiešajte práškový cukor, citrónovú šťavu a vodu.
  1. Horúce šišky potrite polevou.
  2. Ak nemáte radi polevu, môžete horúce šišky jednoducho posypať práškovým cukrom.
  1. Podávajte šišky s veľkou radosťou!

ZDROJ: //sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *