Zmiešaj, upeč, vychutnaj: Jablkový koláč HURIKÁN

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Rýchly jablkový koláč Hurikán – stačí zmiešať cesto a dať piecť

Chladné jesenné počasie nám ovplyvňuje nielen náladu, ale aj chuťové preferencie. Doprajte si šálku horúceho čaju alebo obľúbenej kávy, strávte príjemný čas s rodinou a potešte svoje chuťové poháriky. Tento recept na rýchly jablkový koláč Hurikán je tým pravým riešením. Stačí si pripraviť cesto a upiecť ho. Je veľmi jednoduchý a rýchly a jeho chuť si obľúbi naozaj každý.

Recept na rýchly jablkový koláč Hurikán:

Ingrediencie:

Na krém:

  • 1 vajce
  • 50 gramov cukru
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 250 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 13 g prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 jablká

Voliteľne: práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Pripravíme si cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a premiešame. Postupne pridáme suché ingrediencie – preosiatu múku s práškom do pečiva a vanilkový extrakt.
  1. Vymiešame hladké cesto bez hrudiek. Jablká umyjeme a nakrájame na malé kocky.
  1. Pripravíme si formu, ktorú vymastíme maslom. Na dno formy uložíme kúsky jabĺk alebo ich zmiešame priamo s cestom.

  1. Na jablká nalejeme pripravené cesto a uhladíme ho.
  1. Na krém si v mlieku rozmiešame vajce, cukor a škrob. Uvaríme hustý puding.
  1. Puding nalejeme do cukrárskeho vrecka a nanesieme ho na vrch koláča, napríklad vo forme špirály alebo mriežky.
  1. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *