Rýchly jablkový koláč Hurikán – stačí zmiešať cesto a dať piecť
Chladné jesenné počasie nám ovplyvňuje nielen náladu, ale aj chuťové preferencie. Doprajte si šálku horúceho čaju alebo obľúbenej kávy, strávte príjemný čas s rodinou a potešte svoje chuťové poháriky. Tento recept na rýchly jablkový koláč Hurikán je tým pravým riešením. Stačí si pripraviť cesto a upiecť ho. Je veľmi jednoduchý a rýchly a jeho chuť si obľúbi naozaj každý.
Recept na rýchly jablkový koláč Hurikán:
Ingrediencie:
Na krém:
- 1 vajce
- 50 gramov cukru
- 15 g kukuričného škrobu
- 250 ml mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na cesto:
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 100 ml mlieka
- 200 g hladkej múky
- 13 g prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 jablká
Voliteľne: práškový cukor na posypanie
Postup:
- Pripravíme si cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a premiešame. Postupne pridáme suché ingrediencie – preosiatu múku s práškom do pečiva a vanilkový extrakt.
- Vymiešame hladké cesto bez hrudiek. Jablká umyjeme a nakrájame na malé kocky.
- Pripravíme si formu, ktorú vymastíme maslom. Na dno formy uložíme kúsky jabĺk alebo ich zmiešame priamo s cestom.
- Na jablká nalejeme pripravené cesto a uhladíme ho.
- Na krém si v mlieku rozmiešame vajce, cukor a škrob. Uvaríme hustý puding.
- Puding nalejeme do cukrárskeho vrecka a nanesieme ho na vrch koláča, napríklad vo forme špirály alebo mriežky.
- Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com