Prinášame vám ďalší jednoduchý a zároveň lahodný recept, ktorý si určite obľúbite vy aj vaši blízki.
Tento čokoládový dezert, inšpirovaný receptom z YouTube, sa určite stane hitom vo vašej domácnosti! Na kupovanú zmrzlinu už ani nepomyslíte…
Čo budeme potrebovať?
Forma s priemerom 19 cm
Na cesto:
- 170 g čokoládových sušienok
- 50 g rozpusteného masla
- 1 PL šľahačkovej smotany
Na krém:
- 400 g šľahačkovej smotany
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 20 g (2 PL) kakaa
Na čokoládovú polevu:
- 100 g tmavej čokolády
- 100 g šľahačkovej smotany
Postup: Najskôr si rozdrvíme čokoládové sušienky, ktoré preložíme do misy a premiešame s rozpusteným maslom. Pridáme lyžicu šľahačkovej smotany a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené cesto natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie.
TIP: Na rovnomerné utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad pohár.
Formu odložíme do chladničky a pustíme sa do prípravy krému. Šľahačkovú smotanu nalejeme do misy a počas šľahania pridávame kondenzované mlieko. Keď je zmes pripravená, rozdelíme ju na dve časti. Do jednej polovice pridáme kakao a vyšľaháme ju na kompaktný krém.
Na prípravu čokoládovej polevy nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou, potom metličkou vyšľaháme dohladka.
Z chladničky vyberieme formu so stuhnutým cestom. Na cesto postupne ukladáme kôpky kakaového krému, ktoré kombinujeme s čokoládovou polevou, a zvyšok formy vyplníme bielym krémom. Takto vrstvíme krémy až do vyčerpania ingrediencií. Na záver pomocou zdobiaceho vrecúška a lyžice vytvoríme vrstvu čokolády na povrchu a tortu dáme zachladiť.
Ak chcete tortu podávať ako zmrzlinový dezert, nechajte ju zmraziť 5-6 hodín.
ZDROJ: regionzemplin.sk