Pomaly pečené kuraZdroj: iStockphoto

ZÁZRAK v rúre. Pomaly pečené kuracie prsia v sladko-kyslej omáčke.

Pomaly pečené kuraZdroj: iStockphoto
Pomaly pečené kuraZdroj: iStockphoto

Pomaly pečené kuracie prsia v sladko-kyslej omáčke

Tento recept prináša šťavnaté a jemné kuracie prsia, ktoré sa pomaly pečú a marinujú v lahodnej sladko-kyslej omáčke. Vychutnajte si výnimočnú chuť tohto jedla, ktoré je ideálne na pohodový rodinný obed.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pŕs bez kože
  • Soľ, mleté čierne korenie, tymian a citrónová kôra podľa chuti
  • 3 PL oleja
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL horčice
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 PL bieleho vínneho octu

Príprava

  1. Predpríprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Potom ich celé vložte do pekáča, osolte, okoreňte, pridajte sušený tymian a čerstvo nastrúhanú citrónovú kôru.
  2. Marinovanie: Mäsko bohato pokvapkajte olejom a priamo v pekáči premiešajte s koreninami, aby sa rovnomerne rozložili po povrchu mäsa.
  3. Príprava omáčky: V miske zmiešajte približne 2 deci vriacej vody s paradajkovým pretlakom, horčicou, octom a cukrom. Touto pripravenou omáčkou podlejte kuracie prsia v pekáči.
  4. Pečenie: Pekáč zakryte pokrievkou alebo alobalom, vložte do studenej rúry a zapnite ju na 120°C. Kuracie prsia nechajte piecť a dusiť približne 3 hodiny, kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  5. Finalizácia: Po 3 hodinách pečenia vytiahnite mäso z rúry a položte na pracovnú dosku. Pomocou vidličiek ho potrhajte na menšie kúsky. Potrhané mäsko vráťte späť do pekáča, premiešajte s omáčkou a vráťte do rúry. Teplotu zvýšte na 200°C a pečte ešte ďalších 15 minút, aby sa chute dokonale prepojili.
  6. Servírovanie: Podávajte v nasucho opečenej žemli spolu s kvasenými uhorkami, ktoré dodajú jedlu príjemný kontrast chutí.

Dobrú chuť!

ZDROJ: recepty.aktulity.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *