ZDROJ: AI

HUMENČAN

Vynikajúce kuracie KARI s RYŽOU s nádychom exotiky

ZDROJ: AI
ZDROJ: AI

Kuracie kari s ryžou je ideálnym spôsobom, ako si dopriať exotický nádych vo vašej kuchyni

. Toto jedlo, plné výrazných chutí a krémovej textúry, je jednoduché na prípravu a skvelo sa hodí na rýchlu a chutnú večeru. Vďaka kombinácii jemného kuracieho mäsa, voňavých korenín a kokosového mlieka si získa vašu chuť na prvé sústo.

Recept na kuracie kari s ryžou

Ingrediencie:

  • 400 g kuracích pŕs (nakrájaných na kúsky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na jemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 polievková lyžica kari pasty alebo kari prášku
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 čajová lyžička mletej koriandrovej semienky
  • 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
  • 1 paradajka (nakrájaná na kocky)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na opekanie
  • 200 g jasmínovej alebo basmati ryže
  • Čerstvý koriander na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ryže: Najskôr si uvarte ryžu podľa pokynov na obale, aby bola pripravená, keď bude kari hotové.
  2. Opečenie kuracieho mäsa: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájané kuracie mäso. Opečte ho do zlatista z oboch strán, potom ho vyberte z panvice a odložte nabok.
  3. Opečenie cibuľky a cesnaku: Do tej istej panvice pridajte trochu olivového oleja, cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  4. Pridanie korenín a zeleniny: Pridajte kari pastu (alebo prášok), kurkumu, rímsku rascu a koriandrové semienky. Nechajte koreniny rozvinúť svoju arómu po dobu 1-2 minút, miešajte ich spolu s cibuľou a cesnakom. Pridajte nakrájanú papriku a paradajku.
  5. Pridanie kokosového mlieka a mäsa: Vlejte kokosové mlieko do panvice a dôkladne premiešajte. Pridajte opečené kuracie kúsky a varte na miernom ohni približne 10-15 minút, kým mäso nebude úplne uvarené a omáčka sa nezredukuje na požadovanú hustotu.
  6. Dochutenie a podávanie: Ochutnajte kari a podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie. Kari podávajte horúce, na posteli z uvarenej jasmínovej alebo basmati ryže. Na vrch môžete pridať čerstvý koriander na ozdobu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *