Kuracie kari s ryžou je ideálnym spôsobom, ako si dopriať exotický nádych vo vašej kuchyni
. Toto jedlo, plné výrazných chutí a krémovej textúry, je jednoduché na prípravu a skvelo sa hodí na rýchlu a chutnú večeru. Vďaka kombinácii jemného kuracieho mäsa, voňavých korenín a kokosového mlieka si získa vašu chuť na prvé sústo.
Recept na kuracie kari s ryžou
Ingrediencie:
- 400 g kuracích pŕs (nakrájaných na kúsky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na jemno)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 polievková lyžica kari pasty alebo kari prášku
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
- 1 čajová lyžička mletej koriandrovej semienky
- 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
- 1 paradajka (nakrájaná na kocky)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na opekanie
- 200 g jasmínovej alebo basmati ryže
- Čerstvý koriander na ozdobu (voliteľné)
Postup:
- Príprava ryže: Najskôr si uvarte ryžu podľa pokynov na obale, aby bola pripravená, keď bude kari hotové.
- Opečenie kuracieho mäsa: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájané kuracie mäso. Opečte ho do zlatista z oboch strán, potom ho vyberte z panvice a odložte nabok.
- Opečenie cibuľky a cesnaku: Do tej istej panvice pridajte trochu olivového oleja, cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Pridanie korenín a zeleniny: Pridajte kari pastu (alebo prášok), kurkumu, rímsku rascu a koriandrové semienky. Nechajte koreniny rozvinúť svoju arómu po dobu 1-2 minút, miešajte ich spolu s cibuľou a cesnakom. Pridajte nakrájanú papriku a paradajku.
- Pridanie kokosového mlieka a mäsa: Vlejte kokosové mlieko do panvice a dôkladne premiešajte. Pridajte opečené kuracie kúsky a varte na miernom ohni približne 10-15 minút, kým mäso nebude úplne uvarené a omáčka sa nezredukuje na požadovanú hustotu.
- Dochutenie a podávanie: Ochutnajte kari a podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie. Kari podávajte horúce, na posteli z uvarenej jasmínovej alebo basmati ryže. Na vrch môžete pridať čerstvý koriander na ozdobu.