https://sdp.nongdanct.com

Šťavnaté kuracie prsia s pikantnou citrónovo-horčicovou omáčkou

https://sdp.nongdanct.com
https://sdp.nongdanct.com
  1. Príprava mäsa:
    Kuracie prsia osušte papierovou utierkou. Jemne ich narežte do kríža (nie celkom do hĺbky), osolte a okoreňte z oboch strán.
  2. Opraženie:
    Na panvici zohrejte olej a pridajte kuracie mäso spolu s cesnakom. Restujte z oboch strán približne 5 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Omáčka:
    Prilejte vývar, pridajte horčicu, citrónovú šťavu a talianske korenie. Varte niekoľko minút, kým sa mäso úplne neuvarí (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 74 °C).
  4. Zahustenie:
    Škrob zmiešajte s vodou, vzniknutú zmes pomaly primiešajte do omáčky v panvici. Za stáleho miešania povarte 1–2 minúty, kým omáčka zhustne.
  5. Servírovanie:
    Mäso podávajte teplé, bohato preliate horúcou citrónovo-horčicovou omáčkou. Vynikajúco sa hodí s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom.

Prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *