- Príprava kvásku:
V troche vlažného mlieka rozmiešajte cukor a droždie, nechajte pár minút napučať. - Cesto:
Do veľkej misy dajte múku, žĺtky, olej, soľ a pripravený kvások. Vypracujte hladké cesto. Prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. - Krém:
Vanilkový puding uvarte klasickým spôsobom – prášok rozmiešajte v troche mlieka, zvyšok mlieka zohrejte s cukrom a vanilkovým cukrom. Po zahustení odstavte a za tepla primiešajte maslo, aby vznikol jemný krém. Nechajte vychladnúť. - Tvarovanie koláčikov:
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 3 cm. Nakrájajte ho na približne 20 rovnako veľkých podlhovastých obdĺžnikov. Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. - Pečenie:
Povrch každého kúsku potrite rozšľahaným žĺtkom s mliekom. Pečte pri 180 °C približne 20 minút do zlatista. - Dokončenie:
Po vychladnutí rozrežte každý koláčik napoly a naplňte ich pripraveným krémom. Nakoniec posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť! 🍰
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2