ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Neodolateľné vanilkové koláčiky, ktoré si zamilujete po prvom súste

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava kvásku:
    V troche vlažného mlieka rozmiešajte cukor a droždie, nechajte pár minút napučať.
  2. Cesto:
    Do veľkej misy dajte múku, žĺtky, olej, soľ a pripravený kvások. Vypracujte hladké cesto. Prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
  3. Krém:
    Vanilkový puding uvarte klasickým spôsobom – prášok rozmiešajte v troche mlieka, zvyšok mlieka zohrejte s cukrom a vanilkovým cukrom. Po zahustení odstavte a za tepla primiešajte maslo, aby vznikol jemný krém. Nechajte vychladnúť.
  4. Tvarovanie koláčikov:
    Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 3 cm. Nakrájajte ho na približne 20 rovnako veľkých podlhovastých obdĺžnikov. Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pečenie:
    Povrch každého kúsku potrite rozšľahaným žĺtkom s mliekom. Pečte pri 180 °C približne 20 minút do zlatista.
  6. Dokončenie:
    Po vychladnutí rozrežte každý koláčik napoly a naplňte ich pripraveným krémom. Nakoniec posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť! 🍰

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *