ZDROJ: sdp.nongdanct.com/

Medové krémeše s jemným krémom: Ideálny dezert na oslavy

ZDROJ: sdp.nongdanct.com/
ZDROJ: sdp.nongdanct.com/
  1. Príprava medových plátov:
    • V miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a cukor.
    • Pridajte med, vajce a rozpustené maslo. Vypracujte hladké cesto.
    • Cesto rozdeľte na dve časti a každú časť vyvaľkajte na tenký plát.
    • Pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 180 °C približne 8–10 minút, kým pláty nenadobudnú zlatistú farbu.
  2. Príprava krému:
    • Uvarte puding z mlieka a vanilkového prášku podľa návodu. Nechajte vychladnúť.
    • Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom, postupne pridávajte vychladnutý puding, až vznikne hladký krém.
  3. Zostavenie krémeša:
    • Na jeden medový plát naneste vrstvu krému a rovnomerne ju rozotrite.
    • Prikryte druhým plátom a jemne pritlačte.
  4. Príprava polevy:
    • Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli spolu s maslom.
    • Polejte ňou vrchný plát a nechajte stuhnúť.
  5. Servírovanie:
    • Po stuhnutí krémeš nakrájajte na malé štvorčeky alebo obdĺžniky. Podávajte ako lahodné jednohubky.

Tipy:

  • Pre sviežejšiu chuť môžete do krému pridať trochu citrónovej šťavy.
  • Krémeš chutí ešte lepšie, keď ho necháte odležať v chladničke cez noc.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *