- Príprava cesta:
- V miske zmiešajte teplé mlieko, droždie a kryštálový cukor. Nechajte 10 minút odstáť, kým sa vytvorí kvások.
- Do veľkej misy preosejte múku, pridajte soľ a vanilkový cukor.
- Pridajte žĺtky, rozpustené maslo a kvások. Vypracujte hladké a elastické cesto.
- Cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Tvarovanie a vyprážanie šišiek:
- Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm.
- Pomocou pohára alebo vykrajovača vykrojte kruhy s priemerom približne 7 cm.
- Nechajte ich ešte 15 minút podkysnúť.
- V hlbokom hrnci rozohrejte olej na 170 °C. Šišky vyprážajte z oboch strán dozlatista, približne 2-3 minúty z každej strany.
- Hotové šišky nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Príprava vanilkového krému:
- V časti mlieka rozmiešajte pudingový prášok a cukor.
- Zvyšné mlieko priveďte k varu a potom doň vlejte pudingovú zmes. Za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne.
- Krém nechajte vychladnúť, potom doň jemne vmiešajte vyšľahanú smotanu na šľahanie.
- Plnenie a zdobenie:
- Vychladnuté šišky naplňte vanilkovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka s dlhým nástavcom.
- Na vrch pridajte šľahačku a ozdobte čerstvým ovocím podľa výberu.
- Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com/
Pages: 1 2