ZDROJ. sdp.nongdanct.com/

Šišky plnené vanilkovým krémom, šľahačkou a čerstvým ovocím

ZDROJ. sdp.nongdanct.com/
ZDROJ. sdp.nongdanct.com/
  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte teplé mlieko, droždie a kryštálový cukor. Nechajte 10 minút odstáť, kým sa vytvorí kvások.
    • Do veľkej misy preosejte múku, pridajte soľ a vanilkový cukor.
    • Pridajte žĺtky, rozpustené maslo a kvások. Vypracujte hladké a elastické cesto.
    • Cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
  2. Tvarovanie a vyprážanie šišiek:
    • Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm.
    • Pomocou pohára alebo vykrajovača vykrojte kruhy s priemerom približne 7 cm.
    • Nechajte ich ešte 15 minút podkysnúť.
    • V hlbokom hrnci rozohrejte olej na 170 °C. Šišky vyprážajte z oboch strán dozlatista, približne 2-3 minúty z každej strany.
    • Hotové šišky nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  3. Príprava vanilkového krému:
    • V časti mlieka rozmiešajte pudingový prášok a cukor.
    • Zvyšné mlieko priveďte k varu a potom doň vlejte pudingovú zmes. Za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne.
    • Krém nechajte vychladnúť, potom doň jemne vmiešajte vyšľahanú smotanu na šľahanie.
  4. Plnenie a zdobenie:
    • Vychladnuté šišky naplňte vanilkovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka s dlhým nástavcom.
    • Na vrch pridajte šľahačku a ozdobte čerstvým ovocím podľa výberu.
    • Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *