ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Nadýchané šišky plné sladkého prekvapenia: Džem, čokoláda či krém?

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
  1. Príprava cesta:
    • Zmiešajte múku, cukor, droždie a štipku soli.
    • Pridajte teplé mlieko, rozpustené maslo a vajcia.
    • Vymiešajte hladké a elastické cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky.
  2. Kysnutie:
    • Cesto vložte do misky, prekryte čistou utierkou a nechajte kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Tvarovanie šišiek:
    • Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.
    • Pomocou pohára alebo vykrajovača vykrojte kolieska.
    • Nechajte ich ešte 15 minút podkysnúť.
  4. Vyprážanie:
    • Vo veľkom hrnci zohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
    • Šišky vyprážajte z oboch strán do zlatohneda, približne 1–2 minúty na každú stranu.
    • Vyprážané šišky položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
  5. Plnenie a servírovanie:
    • Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte šišky obľúbenou náplňou.
    • Posypte ich práškovým cukrom a podávajte.

Tipy na náplne:

  • Džem (marhuľový, jahodový, malinový)
  • Čokoládový krém alebo Nutella
  • Vanilkový alebo karamelový puding

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *