- Príprava cesta:
- Zmiešajte múku, cukor, droždie a štipku soli.
- Pridajte teplé mlieko, rozpustené maslo a vajcia.
- Vymiešajte hladké a elastické cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky.
- Kysnutie:
- Cesto vložte do misky, prekryte čistou utierkou a nechajte kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Tvarovanie šišiek:
- Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.
- Pomocou pohára alebo vykrajovača vykrojte kolieska.
- Nechajte ich ešte 15 minút podkysnúť.
- Vyprážanie:
- Vo veľkom hrnci zohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Šišky vyprážajte z oboch strán do zlatohneda, približne 1–2 minúty na každú stranu.
- Vyprážané šišky položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Plnenie a servírovanie:
- Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte šišky obľúbenou náplňou.
- Posypte ich práškovým cukrom a podávajte.
Tipy na náplne:
- Džem (marhuľový, jahodový, malinový)
- Čokoládový krém alebo Nutella
- Vanilkový alebo karamelový puding
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2