ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Domáci chlieb pre každého: Stačí pár surovín a chuť do pečenia!

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie.
    • Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej, pričom zmes miešajte, až kým sa nevytvorí hladké a elastické cesto.
  2. Kysnutie:
    • Cesto prekryte čistou utierkou a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Formovanie:
    • Po vykysnutí cesto jemne premiesite na pomúčenej doske a vytvarujete bochník alebo požadovaný tvar.
    • Položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Druhé kysnutie:
    • Bochník nechajte ešte 30 minút kysnúť.
  5. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 220 °C.
    • Do spodnej časti rúry vložte plech s vodou, aby sa vytvorila para – tá zabezpečí chrumkavú kôrku.
    • Chlieb pečte 25–30 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  6. Podávanie:
    • Po upečení nechajte chlieb vychladnúť na mriežke.
    • Servírujte s maslom, nátierkou alebo podľa vlastnej chuti.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com/pecete-doma-pecivo-vyzkousejte-tento-recept-na-krupavy-domaci-chleb/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *