Vôňa čerstvo upečenej vianočky patrí k sviatočnému obdobiu, no poteší aj počas bežného víkendu. Tento jednoduchý recept vás naučí, ako si doma pripraviť nadýchanú a sladkú vianočku, ktorá je skvelá na raňajky, k čaju alebo káve.
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 80 g kryštálového cukru
- 1 balíček sušeného droždia (alebo 25 g čerstvého)
- 250 ml vlažného mlieka
- 80 g masla (rozpusteného)
- 2 žĺtky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
- 50 g hrozienok (voliteľné)
- Kôra z jedného citróna (nastrúhaná)
Na potretie:
- 1 žĺtok zmiešaný s 2 lyžicami mlieka
- Práškový cukor na posypanie
Postup a pokračovanie nájdete na druhej strane:
Pages: 1 2